UNIVERSITY OF BIRMINGHAM

The University launched ambitious new plans for a £40 million state-of-the-art Collaborative Teaching Laboratory (CTL) to facilitate the teaching of science, technology, engineering and maths (STEM) subjects.

Our work for the project included installing approximately 684m2 of Topakustic panels. The client opted for a combination of Topakustic 8/3m (Grooved) and TopperfoMicro 2/2/0.5 (Perforated) panels. This combination of the two styles creates a stylish yet elegant finish. Black panels were chosen for the walls and white panels for the railing areas, the contrast of the colours further promoting that modern style for the university.

The old choice between Engineering-led functionality, and beautiful design not longer applies. Cutting-edge new technologies allow solid wood panels and multi-layer panels to be micro perforated to serve as highly effective sound absorbing cladding. Panel textures can also be tailored to serve project requirements.

01 / 01
Back to all projects
Project name
UNIVERSITY OF BIRMINGHAM
Location
Birmingham
Contractor
Morgan Sindall
System installed
TopAkustic 8/3m & Topperfo 2/2/0.5
PDF Download
Project Case Study
Share

Related projects

Back to all projects